Cyfrowi rodzice : dzieci w sieci : jak być czujnym, a nie przeczulonym Tyt. oryg.: "Media moms & digital dads : a fact-not-fear approach to parenting in the digital age,". "Dzieci w sieci : jak być czujnym, a nie przeczulonym"
Twoje dziecko wcześniej nauczyło się obsługiwać tablet niż zawiązywać buty? A teraz więcej czasu spędza w sieci niż z Tobą? Jeśli tak, to jesteś cyfrowym rodzicem, czy tego chcesz, czy nie. Pewnie czujesz się trochę zagubiony, może nawet przerażony tym, jak dużo miejsca w życiu Twojego dziecka zajmują media społecznościowe i życie w sieci.Ta książka jest dla Ciebie!
To wyważony i świetnie napisany poradnik dla rodziców e-dzieci. Autorka oddzielając fakty od mitów, nazywa i porządkuje to, co czujemy intuicyjnie i co czasem spędza sen z powiek. Rozbiera na czynniki pierwsze świat nowych mediów, ukazując go w kontekście wychowywania.
Jesteśmy pierwszym pokoleniem rodziców "dzieci w sieci". Dynamiczny świat nowych aplikacji i internetowych mód bywa trudny do ogarnięcia, dlatego bezcenne będą: • liczne przykłady i anegdoty • konkretne wskazówki dla rodziców, jak w nim nawigować By stać się rodzicem czujnym, a nie przeczulonym
UWAGI:
Bibliogr., netogr. s. 247-267. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Francuskie dzieci jedzą wszystko : jak wyrobić dobre nawyki żywieniowe u dzieci Tyt. oryg.: "French kids eat everything : how our family moved to France, cured picky eating, banished snacking, and discovered 10 simple rules for raising healthy, happy eaters,".
Opowieść o tym, jak nasza rodzina przeprowadziła się do Francji, wyleczyła się z grymaszenia, skończyła z przekąskami oraz odkryła dziesięć prostych zasad wychowania szczęśliwych i zdrowych smakoszy. ŻADNYCH PRZEKĄSEK!
Karen Le Billon - profesor na Uniwersytecie British Columbia, z doktoratem z Oksfordu, a prywatnie mama dwóch dziewczynek.
Karen Le Billon JEDZENIE PO FRANCUSKU Jeśli kiedykolwiek próbowaliście przemycić zdrową żywność w obiedzie waszych dzieci, uciekaliście się do przekupstwa, by skończyły posiłek, albo zniechęceni odpuszczaliście sobie przestrzeganie długiej listy zakazów, ta książka jest dla was.
Gdy Karen Le Billon wraz z dziećmi przeniosła się z Kanady do rodzinnego miasta swego męża w północnej Francji, nie spodziewała się edukacji żywieniowej, jaką przyszło im tam (z początku nie bez oporu) odebrać. W przeciwieństwie do córek autorki francuskie dzieci jadły porządnie i z radością - w dodatku wszystko, od buraków po brokuły, od sałaty po szpinak, od małży po muesli. NIE MUSISZ TEGO POLUBIĆ ALE MUSISZ SPRÓBOWAĆ.
Przekonaj się, jak Karen odkrywała dziesięć francuskich zasad jedzenia rozwijających zdrowe nawyki, i wypróbuj wskazówki, sztuczki, metody i przepisy, dzięki którym także twoje dzieci wyrosną na zdrowych i szczęśliwych smakoszy.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni